Nieuwsberichten

 • Onderhoud wegbermen

  Op 19 maart begint aannemer Palmen Infra in opdracht van de gemeente, met onderhoudswerkzaamheden aan een groot aantal wegbermen.

 • Raadsnieuws Logo gemeenteraad 85x85

  Uitnodiging voor de openbare raadsvergaderingen op 27 en 29 maart in het gemeentehuis. Op dinsdag 27 maart wordt er afscheid genomen van de oude raad en donderdag 29 maart wordt de nieuwe raad geïnstalleerd. Tevens een tweetal raadsflitzen over Lokaal Gastheerschap HadM en Aansluiten bij Statiegeldalliantie.

 • Nieuwe ontsluitingsweg Tienray 16 maart 2018 Wegwerkzaamheden

  In Tienray is gestart met de aanleg van de ontsluitingsweg van de Spoorstraat via Boerenovenweg naar de Nehobolaan. Deze verbinding zorgt ervoor dat het centrum van Tienray ontlast wordt. Het bestemmingsverkeer kan dan voortaan rechtstreeks het bedrijventerrein Tienray bereiken en weer verlaten. Dit is een langgekoesterde wens van de inwoners en bedrijven.

 • Starter van het jaar 2017 16 maart 2018 startersdagen

  Miel Spreeuwenberg van Mechatronic Machinery (M²) uit Ysselsteyn is gekozen tot Starter van het jaar 2017. Starter van het Jaar is een initiatief van de gemeente Venray en Horst aan de Maas, Rabobank Horst Venray, de Horster ondernemersvereniging en het Venrays Ondernemers Platform.

 • Ga je ook stemmen 21 maart? stempotlood

  Bekijk hier de infoclip.

 • Schone Maas 15 maart 2018 Maasoever opruimactie s

  In maart en april ligt er, na een ‘hoogwaterperiode’, veel zwerfafval langs de oevers van de Maas. Wij organiseren, samen met 12 verenigingen en basisschool De Bottel uit Lottum, in deze periode diverse opruimacties.

 • Commissie bezwaren en klachten 15 maart 2018 Vrouw Justitia

  De Commissie van advies voor de bezwaarschriften en klachten komt op dinsdag 20 maart 2018 bij elkaar voor een hoorzitting.

 • Groenagenda 16 maart 2018 Logo Groenagenda 85

  De Groenagenda is het digitale platform voor informatie en inspiratie rond de groene omgeving in HadM

 • Nieuwe huurwoningen door particulieren in kleine kernen 12 maart 2018 logo HadM

  In Horst aan de Maas worden op meerdere locaties levensloopbestendige huurwoningen gebouwd door particulieren.

 • Flyer stemmen 21 maart 2018 pdf, 253kB

  21 maart kunnen we stemmen voor gemeenteraadsverkiezingen en voor het referendum. Waar gaat het over en waar moet je rekening mee houden? Bekijk hier een vergelijking.

 • Dijkversterking Grubbenvorst-Lottum 07 maart 2018 bouwapp s

  In Lottum wordt nu gestart met de resterende kapwerkzaamheden voor de dijkversterking van Lottum en Grubbenvorst. Voor de omgeving en alle belangstellenden is er de mogelijkheid om het project 'Dijkversterking Grubbenvorst-Lottum" te volgen via de Bouwapp op de smartphone of tablet.

 • Burgemeester sluit pand pand Groenweg in Swolgen 12 maart 2018 logo HadM

  Burgemeester Leppink-Schuitema heeft op 5 maart een pand aan de Groenweg in Swolgen gesloten. In dit pand werd eerder door de politie drugs aangetroffen. Het pand gaat daarom voor 3 maanden dicht.

 • Nieuwe huurwoningen door particulier initiatief 16 maart 2018 logo HadM

  In Horst aan de Maas wordt in woongebied De Afhang 4 levensloopbestendige huurwoningen gebouwd door een particulier. De familie Cox-Vullings gaat hier een langgevel boerderij bouwen met vier royale, energiezuinige huurwoningen.

 • Brand in de Deurnese Peel Brandweer

  Dinsdag is er een brand uitgebroken in de Deurnese Peel. De brand bevindt zich in het gebied tussen het Kanaal van Deurne en Griendtsveen.

 • Schop in de grond voor dijkversterking 12 maart 2018 maasoevers

  Waterschap Limburg heeft aannemerscombinatie Ploegam - Dura Vermeer de opdracht gegeven voor het versterken van de dijkringen van Lottum en Grubbenvorst. De werkzaamheden starten eind februari 2018. Het hele project is te volgen via de BouwApp.

 • Gemeente stapt over op duurzame brandstoffen voertuig openbare werken

  De bedrijfsvoertuigen van Openbare Werken gaan over op duurzame brandstoffen. Dit doet de gemeente om de uitstoot van schadelijke broeikasgassen zoveel mogelijk te beperken. Door het gebruik van deze nieuwe brandstoffen wordt een forse vermindering van de CO2 uitstoot gerealiseerd.

 • Stemwijzer online 28 februari 2018 stempotlood

  Vanaf 26 februari 2018 staat de stemwijzer voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart a.s. online voor de kiezers in Horst aan de Maas.

 • Stemwijzer

  Lastig om een keuze te maken voor de gemeenteraadsverkiezingen? Laat je ondersteunen door de stemwijzer.

 • Extra stembureau station Horst-Sevenum 15 maart 2018 stempotlood

  Tijdens de verkiezingen voor de gemeenteraad kunnen reizigers gebruik maken van een mobiel stembureau op station Horst-Sevenum. Dit is de eerste keer dat een stembureau ingericht wordt in het station. Eerder deze week meldden media dat er geen stembureau komt in het station. Dit berust op een misverstand.

 • 2000ste bezoeker Huis van Morgen 22 februari 2018 logo HadM

  Al een bezoek gebracht aan het Huis van Morgen? Sinds enkele jaren laat deze laagdrempelige demonstratiewoning in Panningen haar bezoekers versteld staan van de mogelijkheden op het gebied van langer zelfstandig wonen.

 • Aanslag gemeentelijke belastingen 2018 28 februari 2018 logo HadM

  U ontvangt rond 28 februari de aanslag gemeentelijke belastingen. Deze aanslag heeft betrekking op de onroerende zaakbelasting (OZB), rioolheffing, afvalstoffenheffing en de WOZ-beschikking.

 • Bijvriendelijke gemeente 20 februari 2018 bijvriendelijke gemeente logo 85

  Wilde bijen zijn belangrijk voor onze voedselvoorziening. Horst aan de Maas doet er alles aan om het leefgebied van bijen te verbeteren. Daarom zijn we als eerste gemeente in Limburg officieel erkent als ‘bijvriendelijke gemeente’.

 • Kandidaten verkiezingen bekend

  Op vrijdag 9 februari zijn de definitieve kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018 vastgesteld door ons centrale stembureau.

 • Uitbreiding bedrijventerrein Tienray 27 februari 2018

  Medio maart 2018 worden de uitbreidingswerkzaamheden voor het bedrijventerrein in Tienray gestart. De aannemer voor de uitvoering is Horster Wegenbouw Combinatie B.V.

 • Bezem door de middelenkast Limburg

  Alle Limburgse agrariërs kunnen meedoen met de Bezemactie Limburg. Met deze actie kunnen zij kosteloos, anoniem en laagdrempelig restanten van gewasbeschermingsmiddelen laten ophalen door een erkend afvalverwerker op het bedrijf.

Subnavigatie