Nieuwsberichten

 • Samen sterk voor de tuinbouw van morgen 24 mei 2017 Gezondste regio 85

  Overheid, bedrijfsleven en kennisinstellingen slaan de handen ineen om de Nederlandse tuinbouw, sierteelt en agrologistiek verder te moderniseren en te versterken.

 • Openbare verkoop 23 mei 2017 Zeelberg 85

  De Provincie Limburg verkoopt bij inschrijving de woning Zeelberg 3, 5871 CL Broekhuizenvorst. De woning is te bezichtigen op vrijdag 9 juni en zaterdag 10 juni van 11.00-13.00 uur.

 • Nieuwsbrief Duurzaam Horst aan de Maas 23 mei 2017 glazen wereldbol 85

  Wij geven een nieuwe digitale nieuwsbrief uit: Duurzaam Horst aan de Maas. Hierin leest u over lokale initiatieven en projecten, wat de gemeente doet aan duurzaamheid en welke bijeenkomsten of regelingen er zijn op het gebied van duurzaamheid.

 • Provinciale subsidie voor belangrijke projecten Geld in hand

  Horst aan de Maas kan rekenen op een provinciale bijdrage voor de uitvoering van de centrumontwikkeling Horst-Zuid, waarvan ’t Gasthoês een belangrijk onderdeel is. Ook zijn er afspraken gemaakt over verbeteringen in de omgeving van station Horst-Sevenum. Provincie en gemeente hebben een bestuurlijk convenant gesloten.

 • Raadsfeiten 18 mei 2017 pdf, 1MB Raadsfeiten 85x85

  In deze editie onder andere aandacht voor de raadsvergadering van 9 mei; raadsvoorstel Toeristisch initiatief Tienrayseweg en Horst aan de Maas in de race om Fairtrade-gemeente te worden.

 • Commissies Samenleving en Ruimte Kalender raad en commissies

  Op dinsdag 23 mei is er een openbare bijeenkomst van de commissie Samenleving. De commissie Ruimte vergadert op woensdag 24 mei. Aanvang commissies 20.00 uur. De vergaderingen kunnen bijgewoond worden vanaf de tribune in de raadzaal of live in audio gevolgd worden via het raadsinformatiesysteem op de website.

 • Raad & Daad Raad en Daad 85x85

  Impressie van de raadsvergadering van 9 mei waarbij onder andere aandacht voor het opiniërend bespreken van Intensieve Veehouderij in het bestemmingsplan Buitengebied en discussie mbt het door de provincie afblazen van de bouw van een treinstation in Grubbenvorst.

 • Raadsvergadering 6 juni 2017 Kalender raad en commissies

  Op dinsdag 6 juni om 20.00 uur is er een openbare raadsvergadering in de raadzaal van het gemeentehuis. De vergadering kan gevolgd worden vanaf de tribune in het gemeentehuis of live in video via de website

 • Positieve ontwikkelingen sportpark Wienes Hegelsom 17 mei 2017 gras

  De gemeenteraad neemt in juni een besluit om geld beschikbaar te stellen voor een kunstgrasveld en 4 kleedlokalen bij sportpark Wienes. Deze voorzieningen maken het voor korfbalvereniging Oxalis mogelijk om te verhuizen naar het sportpark in Hegelsom.

 • Nog steeds veel animo voor vouchers 17 mei 2017 voucher

  In de tweede helft van 2016 reikte de gemeente 53 vouchers uit aan verenigingen en instellingen. In totaal vroegen 70 instellingen 80 vouchers aan. Met deze voucher, ter waarde van € 500 konden ze een bijzonder project of activiteit uitvoeren.

 • Luchtkwaliteit schoolgebouw TaalRijk voldoet aan normen 17 mei 2017 schoolkind

  De luchtkwaliteit in en om de gebouwen van ISK-school TaalRijk is goed. Dit blijkt uit onderzoek van de GGD en de provincie. Het onderzoek werd gedaan naar aanleiding van gezondheid gerelateerde klachten onder het personeel en de leerlingen. TaalRijk verhuist naar verwachting op 6 juni weer naar het schoolgebouw in Hegelsom.

 • Restauratie Oude Raadhuis Horst 17 mei 2017 oud raadhuis horst 85

  Het Oude Raadhuis aan de Steenstraat in Horst wordt gerestaureerd. Dat is nodig om veiligheidsrisico's te voorkomen en het monumentale karakter van het pand te behouden.

 • Horst aan de Maas in top 10 bedrijfsvestigingen 16 mei 2017 Bouwkavel (spade)

  Gemeente Horst aan de Maas is een aantrekkelijke vestigingsgemeente voor bedrijven. Dit blijkt uit de top 10 van Limburgse gemeenten naar uitgifte van bedrijfskavels in 2016 waarbij Horst aan de Maas op de 2e plaats staat.

 • Gemeente financieel op koers 16 mei 2017 werken-mouwen-opstropen

  De gemeente Horst aan de Maas heeft het boekjaar 2016 afgesloten met een klein nadelig saldo van € 63.000 waar aanvankelijk een tekort van € 75.000 was begroot. Daarmee is de gemeente financieel op koers. Kijkend naar de projecten in 2016 blikt het college terug op een jaar van samenwerking met inwoners.

 • Lintje voor Theo Houwen lintje.jpg

  Vanwege zijn verdiensten voor verzorgingshuis Sevenheym heeft Theo Houwen uit Sevenum een Koninklijke Onderscheiding ontvangen.

 • 3e editie “Sport aan de Maas On Location” 10 mei 2017 Gezondste regio 85

  Zondagmorgen, 23 april, vond de 3e editie plaats van de Sport aan de Maas on Location bij Hockey Club Horst, een bijeenkomst voor de bestuurders van de verenigingen in de Gemeente Horst aan de Maas.

 • Nieuwe stimuleringsmaatregelen woningmarkt Huis bouwen

  De gemeente Horst aan de Maas stimuleert duurzaam wonen. Inwoners kunnen voortaan in aanmerking komen voor een subsidie voor gasloze nieuwbouwwoningen en een subsidie voor starters om bestaande woning duurzamer te maken. De gemeenteraad gaf op 9 mei groen licht voor de maatregelen als onderdeel van het ‘Masterplan Wonen: goed wonen voor iedereen’.

 • Laatste betalingstermijn gemeentelijke belastingen verstreken Geld vingers

  De laatste betalingstermijn van de gemeentelijke belastingen is verstreken. Zorg dat uw betaling uiterlijk 11 mei 2017 op de rekening van de gemeente is bijgeschreven.

 • Controle op sluipverkeer bouwweg de Krouwel bouwweg 85

  Om gevaarlijke situaties te voorkomen rond de bouwweg bij bouwplan de Krouwel in Sevenum wordt gecontroleerd op sluipverkeer.

 • Lintje voor Mientje Drissen-Cremers lintje

  Vanwege haar verdiensten, onder andere voor de Poolse gemeenschap, heeft mevrouw Mientje Drissen-Cremers uit Broekhuizenvorst een Koninklijke Onderscheiding ontvangen.

 • Laat ons uw initiatief weten 23 mei 2017 duim

  We zien steeds meer dat inwoners die iets willen, zelf het initiatief nemen om dit voor elkaar te krijgen. Bent u bezig met een initiatief of heeft u ideeën waarover u met ons in gesprek wilt, kom dan naar een van onze bijeenkomsten!

 • Werkzaamheden riolering 25 april 2017 Riolering

  Van 21 april t/m 21 juli 2017 wordt er aan het riool gewerkt in de wijken Molenveld, In de Riet, Weisterbeek en Nieuwstraat in Horst.

 • Nieuwsbrief Duurzaam Horst aan de Maas 25 april 2017 duurzaamwereldbol

  De gemeente geeft een nieuwe digitale nieuwsbrief uit: Duurzaam Horst aan de Maas. Daarin leest u over lokale initiatieven en projecten, wat de gemeente doet aan duurzaamheid en welke bijeenkomsten of regelingen er zijn op het gebied van duurzaamheid.

 • Negen lintjes uitgereikt 01 mei 2017 onderscheiding def

  In het kader van de lintjesregen rond Koningsdag 2017 zijn 9 personen uit de gemeente Horst aan de Maas onderscheiden.

 • Onderhoud wegbermen 10 april 2017 Asfaltweg

  In de periode van 10 april tot eind mei 2017 zijn er onderhoudswerkzaamheden aan de wegbermen in de dorpen en het buitengebied.

 • Verkoop voormalig gemeentehuis Grubbenvorst gemeentehuis grubbenvorst verkoop

  Het voormalig gemeentehuis in Grubbenvorst wordt bij inschrijving verkocht.

Subnavigatie