Duurzame verlichting Mgr. Aertsstraat

Rond 3 december 2018 gaan 44 zonnelichtmasten de grond in op de Mgr. Aertsstraat in Swolgen.

Door de samenvoeging van de voetbalclubs in Swolgen en Broekhuizen en Broekhuizenvorst, gaat er  meer gefietst worden over de Monseigneur Aertsstraat en de Swolgenseweg. Om de verkeersveiligheid te verbeteren wordt er voor het einde van het jaar extra duurzame openbare verlichting  geplaatst.

Duurzame verlichting

De gemeente kiest niet alleen voor veiligheid, maar wil ook een duurzame investering doen. Er is gekozen voor een duurzaam alternatief voor de traditionele straatlantaarns: de zonnelichtmast. Het project wordt beschouwd als een pilot om ervaring op te doen met lichtmasten op zonne-energie.

Het gaat om een zelfvoorzienende lichtmast, die op zonne-energie werkt. Overdag laadt de paal op en wanneer het donker wordt, gaan de lichtmasten branden. Het grote voordeel is dat deze lichtmasten volledig zelfstandig werken. Ze zijn niet op het stroomnet aangesloten en belasten het milieu niet.

Planning

Rond 3 december gaan 44 zonnelichtmasten de grond in . Eerst worden de schroeffunderingen geplaatst en vervolgens worden de masten erop gezet. De uitvoering neemt zo’n anderhalve week in beslag. Aangezien de masten zelfstandig werken, hoeft er geen kabel gelegd te worden. Dit maakt dat het project snel afgerond is.

Subnavigatie