Meest gestelde vragen afvalkalender en afvalapp

1. Hoe kan ik mijn persoonlijke afvalkalender digitaal raadplegen?

    Ga naar uw online afvalkalender

2. Als ik op de website mijn postcode en huisnummer intyp, krijg ik de melding dat mijn postcode niet gevonden kan worden en dat de gegevens van mijn gemeente nog niet in de database staan?

Vaak lukt het alsnog na een paar keer proberen. Werkt dat niet? Dan kunt u ons bellen. Wij geven uw postcode en huisnummer door aan de gegevensbeheerders. Zij checken of uw gegevens juist in het databestand staat.

3. De app doet het niet?

Heeft u de juiste app gedownload? De app heet ‘Afvalwijzer’ en is herkenbaar aan het groene icoontje met het containertje. Als ook de website niet werkt dan is er meer aan de hand. Neem dan contact met ons op, dan zoeken we uit waar het probleem zit.

4. Ik wil graag een kalender voor iemand anders inzien en/of uitprinten op mijn computer/app. Hoe kan ik inloggen met een nieuwe postcode?

Op de website logt u eerst uit. Klikt u daarvoor linksboven op de button ‘menu’ en dan op ‘wijzig postcode’. U komt terug op startscherm. Daar typt u de nieuwe postcode en het huisnummer in. De app onthoudt de postcode. Wilt u die wijzigen? Ga naar ‘instellingen’ . Dan verschijnt de postcode-informatie met de optie om deze te wijzigen.

5. Op de website staan de data van de inzameling door elkaar heen?

Dit komt omdat er in Horst aan de Maas veel meer aparte ophaaldagen en afvalstromen zijn dan in andere gemeenten. De website is van een bedrijf dat de afvalkalenders van veel gemeenten verzorgt. Daarom werkt het met standaarden. Dit overzicht heeft standaard 3 kolommen van 5 regels. Dat is voldoende voor 15 inzameldagen en afvalstromen. Dat is voor de meeste gemeenten genoeg. Horst aan de Maas heeft meer dan 15 inzamelmomenten. De data staan steeds in blokken van vijf regels en drie kolommen onder elkaar:

kolommen

We realiseren ons dat dit niet overzichtelijk is. Helaas heeft de aanbieder hier (nog) geen oplossing voor, ook omdat dit bij andere gemeenten niet voorkomt.

6. Op de site zie ik alleen de inzameldagen?

Als u met uw muis naar beneden scrolt, ziet u ook andere informatie (mogelijkheid voor notificaties, mededelingen, tips enzovoort). Via de knop 'menu' linksboven op de pagina kunt u ook een keuze maken.

7. De app kantelt niet op mijn tablet / iPad?

Dat klopt. Helaas is dat (nog) niet mogelijk voor deze app.