Subsidies koopwoning

Een duurzaam huis of fraaie bouwkavel kopen in Horst aan de Maas was nog nooit zo aantrekkelijk. Het aanbod stimuleringsregelingen is uitgebreid.

Een eigen woning of bouwkavel is een woonwens voor veel mensen. De gemeente kan daarbij ondersteunen. Kijk hier of u in aanmerking komt voor een subsidie voor uw koopwoning.

 

Nieuwbouw

Voor nieuwbouwwoningen kunt u mogelijk gebruik maken van een van de volgende stimuleringsregelingen:

subsidiesWilt u voor het eerst een woning kopen? Het kan zijn dat de huizenprijzen te hoog zijn voor uw inkomen. Dan kunt u een aanvullende starterslening aanvragen.

De Woonketting en Garantieregeling maken het mogelijk dat u een bouwkavel of een nieuwbouwwoning kunt kopen zonder risico te lopen géén koper te vinden voor uw huidige woning. En met de koopsubsidie kunt u makkelijker een gasloze woning of levensloopbestendige woning kopen. Voorwaarde is wel dat u de bouwkavel koopt van de gemeente. En als u een nieuwbouwwoning koopt is deze op een kavel gebouwd die de gemeente heeft ontwikkeld.

Het aanbod van gemeentelijke kavels en bouwplannen kunt u raadplegen in ons overzicht bouwplannen.

Meer informatie: Startpunt Wonen


Bestaande woningen

Met betrekking tot bestaande woningen kunt u in aanmerking komen voor een

  • Duurzaamheidssubsidie. Deze subsidie is bedoeld als stimulans voor starters die een bestaand huis kopen en dat meteen duurzaam maken door b.v. isolatiemaatregelen te nemen;
  • Stimuleringslening Duurzaam Thuis. Dit is een regeling waarmee de provincie Limburg woningbezitters en huurders wil stimuleren om te investeren in duurzaamheid.